Jdi na obsah Jdi na menu

Obecné informace

ZÁKLADNÍ INFORMACE PRO NOVÉ ZÁJEMCE

 

  1. LETNÍ VÝJEZDOVÉ TÁBORY

Ubytování: Ubytování se liší podle místa, kam na tábor jedeme. Klíč pro ubytovávání je však stejný. Snažíme se vyjít vstříc těm, kteří se nahlásili, že chtějí být spolu.  Dodržujeme zásadu odděleného pohlaví a snažíme se dávat k sobě věkově stejné děti. V případě ubytování v budově i venku (stany, chatky) jdou dovnitř přednostně mladší děti, dívky, pak teprve další zájemci.

TZ Guty – budova a chatky

TZ Krásná – budova a stany s podsadou

Jídlo: Strava je zajištěna 5x denně, v případě potřeby je zajištěna i druhá večeře, pitný režim po celý den, vše obstaráváme vlastní kuchyní.

Doprava: Na výjezdové tábory odjíždíme objednaným autobusem zpravidla z parkoviště u Prioru (tedy kousek od MÚZY), návrat tamtéž. Přesné časy odjezdu budou potvrzeny nejpozději měsíc před samotným táborem.

Program: Pro děti je připraven pestrý program, který je samozřejmě přizpůsoben počasí, ale také věku přihlášených dětí. Snažíme se střídat aktivity a využívat různá místa, kde trávíme čas (budova, hřiště, les, celý táborový areál). Obvykle všechny hry a aktivity směřujeme na určité téma (jak napovídá název tábora), zahrnuty jsou činnosti sportovní, vědomostní, kreativní, ale i bojové či pro zasmání. Nebráníme se ani výletu mimo areál (hory, bazén, jiný turistický cíl), to ovšem záleží na aktuálních možnostech (např. covid, nemožnost dojít či dojet na jiné zajímavé místo – tyto možnosti nejsou v  blízkosti všech základen, kam jezdíme).

Kdo s vašimi dětmi na tábory jezdí: Počet pedagogických a nepedagogických pracovníků se liší podle kapacity táborů, avšak co se týče funkcí, ty bývají následující - hlavní vedoucí (organizace celého tábora, komunikace s rodiči), vedoucí (příprava programu, péče o děti), instruktoři (pravá ruka vedoucího), zdravotník (péče o děti, dohled nad hygienou, stravováním), personál kuchyně (veškeré stravování a pitný režim) a noční hlídač (dohled nad dětmi přes celou noc). Často se jedná také o naše bývalé táborové děti či rodiče dětí, které s námi jezdí na tábory, nebo navštěvují naše kroužky.

NENECHÁVEJTE odevzdávání potřebné dokumentace na poslední chvíli! Zejména pak „Posudek o zdravotní způsobilosti“, který vystavuje lékař. Nejednou se stalo, že v době, kdy někdo toto potvrzení šel vyřídit, jejich dětský lékař nebyl přítomen a jiný lékař potvrzení nevystavil! Pak se může stát, že z tohoto důvodu dítě nebude moci na tábor odjet.

 

´

 

  1. LETNÍ PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY

Příměstské tábory probíhají v prostorách MÚZY a přilehlém okolí (chodíme soutěžit a hrát hry do parku, k zámku, na Lodičky...)

Orientační časový harmonogram: Sraz dětí od 8 hod. (po domluvě s hlavní vedoucí možno i dříve), společný program začíná podle toho, až se sejdou všechny děti - cca 8:30 hod. (do té doby mají děti možnost využít naše hry, kreslit si, hrát si s kamarády), první svačinka 10 hod., poté je do oběda (+- 12:00) program, po obědě chvilka klidového=odpočinkového režimu, následuje zase program a před samotným odchodem domů lehká svačinka. Je zvykem, že děti odchází od 15 hod., opět po domluvě možné vyzvedávat později.

Kdo je s vašimi dětmi na táboře: Hlavní vedoucí (organizace celého tábora, komunikace s rodiči), vedoucí (příprava programu, péče o děti), instruktoři (pravá ruka vedoucího), zdravotník (někdo z týmu se zdravotnickým proškolením). Často se jedná o naše bývalé táborové děti či rodiče dětí, které s námi jezdí na tábory, nebo navštěvují naše kroužky.

Jídlo: každý den je zajištěn pitný režim (doporučujeme mít PET lahev, aby si děti pití nosily neustále s sebou) a stravovaní (svačina, oběd, lehká svačina). Na obědy chodíme buďto do restaurace, nebo jíme přímo v MÚZE, odvíjí se od počtu zúčastněných dětí.

Program: Pro děti je připraven pestrý program, který je samozřejmě přizpůsoben počasí, ale také věku přihlášených dětí. Obvykle hrajeme tematické hry podle tématu tábora, sportovní, vědomostní, kreativní, ale i bojové. Rádi do programu zařazujeme návštěvu kina a jeden výlet (bazén, hory).